Novice

1.B turnir končan v znamenju kadetov

1.B turnir končan v znamenju kadetov

V soboto, 27.10.2012, se je v organizaciji Badmintonskega kluba Mirna odvijal prvi turnir kategorije B v sezoni 2012/2013. Tekmovanja se je udeležilo 36 tekmovalcev iz cele Slovenije.

V kategoriji moških in žensk posamezno smo bili priča praktično kadetskemu tekmovanju, saj so bili skoraj vsi tekmovalci na zmagovalnem odru še igralci do 17 let. Kar pa posledično ne pomeni, da smo bili priča nezanimivemu tekmovanju. V finalu je Mariborčan Vanja Osterc po dolgem boju in dobri taktični predstavi uspel predvsem fizično streti Medvodčana Simona Skoka ter tako prvič slaviti v članski konkurenci. Tretje mesto je pripadlo domačinu Sebastijanu Mikliču prav tako po treh setih.

Pri ženskah pa je »simultanko« uprizorila Ana Marija Šetina, saj je brez težav odpravila prvo, tretjo in še drugo nosilko turnirja. Na malo nižjo stopničko je tako stopila Katarina Beton iz ŠRD Konex-a, na najnižjo pa Cecilija Barut iz BK Bit-a.

Tekmovanje je potekalo brez večjih težav in tako so lahko organizatorji zaključili s podelitvijo že v zgodnjih popoldanskih urah.

Rezultati

 

 

Matevž Bajuk, BK Mirna

 

Share this post