Novice

NIKA ARIH MLADINSKA DRŽAVNA PRVAKINJA!!!

NIKA ARIH MLADINSKA DRŽAVNA PRVAKINJA!!!

IMG_2319V soboto se nas je 10 tekmovalcev odpravilo v deževno Kungoto na državno prvenstvo do 13 in 19 let. Po uradni otvoritvi in slovenski himni so se tekmovalci in tekmovalke skupaj podali na igrišča, ki so bila zaradi hudega dežja in slabe strešne kritine tudi povečini mokra in nevarno spolzka. Na njih se je med mlajšimi odlično znašel Matevž Herman, ki je prvič zaigral skupaj z Ljubljančanko Nike Brajkovič in sta skupaj osvojila odlično 2. mesto.

Pri starejših pa sta klubska kolega Nastja Stovanje in Urban Herman klonila v polfinalu, Nika Arih pa s standardnim soigralcem iz Medvod Cerkovnikom šele v finalu, kjer sta tesno izgubila.

Nadaljevali smo z moškimi oziroma bolje rečenim dečkimi enicami, kjer še eno medaljo osvojil Matevž Herman in sicer bronasto. Malo je zmanjkalo do medalje tudi Niku Zupančiču, v četrtfinalu je izgubil tretji set 21:18.

Največ uspeha pa smo poželi pri mladinkah, saj so dekleta osvojila prav vsa 3 mesta in sicer je na najvišjo stopničko skočila in tako kronala odlično sezono Nika Arih. V finalu je premagala klubsko kolegico Emo, ki je dokazala da je zanesljivo TOP 2 singel pri mladinkah in se ji je zgodila krivica, ko ni bila izbrana v reprezentanco na letošnjem evropskem prvenstvu. Tretja pa je postala Nastja Stovanje, ki je cel turnir v vseh treh disciplinah igrala na zelo visokem nivoju, vendar ji je za naskok na vrh zmanjkalo kanček sreče v zaključnih trenutkih.

Tekmovanje se je zaključilo z igrami dvojic, kjer so drugo mesto osvojile Nika in Nastja, ter Urban skupaj s Cerkovnikom in pa tretje mesto Ema skupaj z Beton.

Skupno smo torej osvojili 1 naslov in pa 10 medalj, sicer smo jih potihem pričakovali 12, kar bi nam morda od drugačnem žrebu tudi uspelo. Predvsem gre grenak priokus neborbenem pristopu vse do zadnjega atoma moči na najpomembnejšem turnirju sezone, ki je državno prvenstvo.

Na koncu čestitke vsem dobitnikom medalj in pa opomnik, da trdo delo se obrestuje na dolgi rok!

M.B.

[nggallery id=123]

Share this post