Novice

BK MIRNA POSTAL DRŽAVNI PRVAK!!! Odličen rezultat dopolnila ekipa Mladi z 3. mestom!

BK MIRNA POSTAL DRŽAVNI PRVAK!!! Odličen rezultat dopolnila ekipa Mladi z 3. mestom!

Včeraj na sončno nedeljo je v Ljubljani potekalo še zadnje dejanje Slovenske badmintonske lige in sicer Play-off najboljših 4 ekip, med katerimi smo imeli Mirnčani kar 2 svoji ekipi. »Nažalost« sta se ekipi v polfinalu pomerili kar med seboj in sicer so bili uspešnejši starejši/izkušenejši. Zaradi bolezni Zale Šturm je tako en dvoboj bil že na začetku predan, nadaljevali pa smo z igro mešanih dvojic, kjer sta Nika Arih in Sebastijan Miklič po 3 setih morala priznati premoč dvojici Urban Turk in Ema Cizelj. Naslednji dvoboj pa so se že pomerili 4 fantje in sicer mlajša Žan Laznik in Urban Herman proti starejšima Matevžu Bajuku in Mitji Šemrovu, kjer je tudi starejša naveza uspela zmagati tako, da je bilo dvoboja s tem konec.

Oboji pa smo se bolj veselili naslednjih tekmecev, ki sta se borila na sosednjem igrišču in sicer ekipa BK Bit in BK PET Medvode, kjer so bili uspešnejši slednji ter so se tako uvrstili v finale z našo prvo ekipo.

Boj za tretje mesto je potekal med našo drugo ekipo in ekipo BK Bit. Naši so zopet začeli z zaostankom 1:0, kar je pomenil dodatni pritisk na naše igralce. Moški del ekipe (MD- Žan, Urban, MP-Sebastijan) je z delom opravil suvereno, medtem ko Niki ni uspelo razviti svoje značilne igre, tako da je bil rezultat poravnan na 2:2 in čakali smo na odločujočo tekmo mešanih parov. Tu pa je naša uigrana dvojica Žan in Nika uspela s preudarno in pogumno igro predvsem v odločilnem setu pripeljati dvoboj sebi v prid, kar je pomenilo končno 3. mesto.

Na centralnem igrišču pa se je prva ekipa potegovala za najvišje mesto in ubranitev naslova proti starim znancem iz Medvod. Prva tekma moški posamezno je že nakazala kako smo hoteli, da bi ta dvoboj potekal. In sicer je Matevž brez velikega odpora hitro zaključil tekmo proti mlajšemu Mihi Ivaniču. Naslednja so se pomerila dekleta, kjer pa Nastji Stovanje ni uspelo prevzeti kontrole nad igro ter je tako izgubila v dveh setih. Nadaljevali smo z moškimi dvojicami, kjer Mitja in Matevž ničesar nista prepustila naključju in hitro povedla z 2:1.

Na vrsto pa je prišla disciplina ženskih dvojic, kjer velikokrat ni pravih favoritov in ponavadi so dvoboji zelo nepredvidljivi. Naši punci pa sta začeli počasi s hitrim zaostankom 6 točk. Vendar s potrpežljivostjo in borbenostjo vztrajno topili zaostanek in na koncu tudi potrdili prvi set z rezultatom 21:19. Tako nas je od naslova ločil samo še en set. V drugem setu smo pričakovali popoln napad nasprotne dvojice, kar je rezultiralo zopet v zaostanku naših punc. Podobno kot v prvem setu pa punci nista popustili in se vrnili v igro. Medvodčanki sta že imeli dve set žogi pri rezultatu 20:18, kljub stresni situaciji pa sta naši punci dvignili nivo igre, skoncentrirano pripeljali set do zmage z rezultatom 22:20 in slavje se je lahko začelo.

Kot trener sem bil na svoje igralce zelo ponosen in obenem hvaležen tudi za podporo, saj nas je prišlo spodbujat lepo število navijačev. Ob tem pa naj še enkrat poudarim dosežek obeh ekip, saj so mladi skozi celotno sezono kazali odlične igre in bili dvakrat blizu skalpa medvoške ekipe, kar samo priča kako dve močni ekipi lahko sestavimo. S takim delom in angažiranostjo upam, da bom(ste)o nadaljevali tudi v prihodnjih sezonah!

[nggallery id=97]
Matevž Bajuk

Share this post