Novice

GAŠPER KRIVEC ZMAGOVALEC MEŠANIH DVOJIC NA SVETOVNEM POKALU V ROMUNIJI

GAŠPER KRIVEC ZMAGOVALEC MEŠANIH DVOJIC NA SVETOVNEM POKALU V ROMUNIJI

Pretekli vikend je v Romuniji potekal mladinski svetovni pokal. Od Mirnčanov se ga je udeležil le Gašper Krivec, ki je na koncu dosegel uspeh kariere.

V igri posamezno se je brez težav uspel uvrstiti med 16 najboljših, potem pa ga je v dveh setih premagal Francoz Popov, ki je bil na koncu tudi finalist turnirja.

Pri fantovskih dvojicah je nastopal skupaj s Šuštarjem iz Medvod in se uspel uvrstiti med osem najboljših, vendar sta morala nato v 1/4 finalu priznati premoč bolgarsko-srbski navezi Stoynov/Lukić, katera sta na koncu tudi slavila.

Pri mešanih dvojicah pa je Gašper skupaj s Petro Polanc iz Medvod šel vse do finala, ter tudi tam uspel slaviti. V prvem krogu sta odpravila domačo navezo Comaneanu/Stemate v dveh setih, kasneje v četrtfinalu moldavsko navezo Cunev/Gynga po treh setih. Sledilo je polfinale proti slovaški navezi Horak/Tercalova, kjer sta brez izgubljenega seta napredovala v finale. Tam sta ju čakala Srba Sudimac/Lukić. Kljub nekoliko nervozni igri sta Petra in Gašper uspela v treh setih odpraviti nasprotnike in se veseliti svoje prve skupne zmage.

To je bila za Gašperja tudi njegova prva kolajna na svetovnem mladinskem pokalu in tudi prva zmaga.

Čestitke s strani BK Mirna!

LINK DO REZULTATOV: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=1766CF72-221A-49D0-9A0F-C3DB5E0D7121

img_1312

Share this post