Novice

ODLIČEN NASTOP MIRNČANOV NA 2. TURNIRJU U-13 IN U-19

ODLIČEN NASTOP MIRNČANOV NA 2. TURNIRJU U-13 IN U-19

Pretekla zasnežena sobota nam je prinesla kar nekaj zadovoljstva. Za začetek smo se na turnir odpravili kar z vlakom in imeli tudi manjši izlet, zraven pa še okrepili timski duh. Mirnčani smo na ta turnir peljali rekordno število igralcev. Bilo nas je 14. Sicer so prevladovali fantje, a smo imeli tudi dve dekleti.

Pri najmljaših sta se v igri fantje posamezno najbolje odrezala Matevž Herman in Nik Zupančič, ki sta zasedla 5. mesto. Oba sta bila blizu polfinala in na žalost izgubila na tri sete. Zelo dobro se je izkazal tudi naš novopečeni član Ismajl Veljačić, ki mu je na svojem 1. turnirju v karieri uspel celo preboj iz skupine. Na koncu je zasedel odlično 9. mesto.

V dvojicah nam ni šlo vse po načrtih in smo se Mirnčani morali posloviti že v skupinskem delu. Omenimo lahko, da je zelo dobro igro prikazal Tim Sladič, ki je skupaj s Kuprivcem iz Medvod nesrečno izgubil proti 2. in 3. nosilcema na tri izredno napete sete.

Mladinci so se odrezali zelo dobro, saj smo v tej kategoriji uspeli kar trikrat zmagati.

Najprej smo slavili v igri ženskih dvojic, kjer je Ema Cizelj skupaj s Katarino Beton slavila brez večjih težav. V finalu sta bili boljši od sestr Šalehar (BK Kočevje). Že prej pa v polfinalu tudi od mirnsko-ljubljanske naveze Nika Arih/Cecilija Barut (BK Bit Ljubljana). Na koncu si je Nika v tekmi za tretje mesto priborila bronasto kolajno.

V fantovskih dvojicah si je zmago priigral Urban Herman skupaj s Cerkovnikom iz Medvod. V finalu sta bila boljša od naveze Ferk/Čampelj (BK Branik/BK Ljubljana) v dveh napetih setih. Med štiri najboljše se je uspelo uvrstiti tudi Sebastijanu Mikliču, ki je na koncu po slabi igri zasedel 4. mesto.

V igri posamezno sta največ pokazali Nika Arih in Ema Cizelj, ki sta se brez večjih naporov uvrstili v finale turnirja. Na koncu se je v dveh setih zmage veselila Nika (21:19 in 21:10).

Žal pa pri fantih ni bilo tako veselo, saj smo imeli med osmerico le dva naša tekmovalca, Urban Herman in Sebastijan Miklič. Še najbližje je bil medalji Urban, ki je v četrtfinalu na tesno izgubil proti 1. nosilcu Ivaniču v treh setih (21-8, 22-24, 21-19). Na koncu je Urban zasedel 6. mesto, Sebastijan pa 7.

 

LINK DO REZULTATOV

IMG_5194 IMG_5196 IMG_5197 IMG_5199 IMG_5201 IMG_5203

 

A.T.

Share this post