Novice

NA GENERALKI PRED DRŽAVNIM PRVENSTVOM 3 ZMAGE ZA MIRNČANE

NA GENERALKI PRED DRŽAVNIM PRVENSTVOM 3 ZMAGE ZA MIRNČANE

V soboto smo se že zgodaj zjutraj odpravili na 3. AB turnir v sezoni. To je bilo tudi zadnje tekmovanje pred državnim članskim prvenstvom, ki bo letos v Lendavi. Za mirnski klub so nastopili 4 fantje in 3 dekleta.

Začnimo z kategorijo B, v kateri sta nastopila Mitja Šemrov in Gašper Krivec. Oba sta se uspela uvrstiti iz kvalifikacij vse do polfinala, nato pa izgubila. Od Mitje je bil boljši Turinek (BK Medvode) v dveh setih, od Gašperja pa Krapež (BK Bit Ljubljana), prav tako v dveh setih. V tekmi za tretje mesto je bil boljši Mitja v dveh setih.

Igra mešanih dvojic je prinesla našo prvo zmago, ki jo je priigrala Nika Arih skupaj z Ivaničem (BK Medvode). Brez večjih težav sta se prebila čez kvalifikacije, nato pa imela v polfinalu kar težko delo proti navezi Polanc/Ivančič (BK Medvode), vendar sta ju uspela odpraviti v treh setih. V finalu sta bila v dveh setih boljša še od ene medvoške naveze Šetina/Cerkovnik. Solidno 5. mesto sta v tej kategoriji osvojila tudi Nastja Stovanje in Urban Herman.

Pri ženskih dvojicah se je najdlje uspelo uvrstiti Niki Arih, ki je na koncu skupaj s Petro Polanc osvojila 2. mesto. Za kaj več jima enostavno ni steklo v finalu, saj je bila naveza Sutara/Beton (HBK Max/ŠRD Konex Club Ljubljana) prevelik zalogaj. V tej disciplini sta nastopili tudi Ema Cizelj in Nastja Stovanje, ki pa sta zelo razočarali in izpadli že v kvalifikacijah.

Moške dvojice so bile kot že neštetokrat spet v znamenju mirnskih fantov. Drugo skupno zmago v tej sezoni sta si priigrala Aljoša Turk in Mitja Šemrov. Kot prvopostavljena nosilca sta se brez težav prebila čez kvalifikacije, nato pa v polfinalu po treh setih premagala navezo Krapež/Zalar (BK Bit Ljubljana), kasneje pa v finalu še medvoški par Jerčinovič/Ivančič, prav tako v treh setih. Nehvaležno četrto mesto je osvojil Urban Herman skupaj s Cerkovnikom iz Medvod. Od njiju sta bila v tekmi za tretje mesto boljša Krapež in Zalar.

Tretjo zmago na turnirju pa je priigrala Ema Cizelj v igri ženske posamezno. Ema je vse nasprotnice odpravila brez večjih težav. V kvalifikacijah je najprej odpravila Šetino iz Medvod v treh setih, kasneje v polfinalu klubsko soigralko Nastjo Stovanje v dveh setih, na koncu pa v finalu še Polančevo (BK Medvode) prav tako v dveh setih. Prikazala je dobro igro, še posebaj v finalu turnirja. Na koncu se je na oder za zmagovalce uspelo uvrstiti tudi Nastji, ki je osvojila bronasto kolajno.

Pri fantih je v A skupini nastopil samo Aljoša Turk, ki je na koncu zasedel 5. mesto in mu je malo zmanjkalo za preboj med štiri najboljše. Od njega je bil v četrtfinalu boljši Jerčinovič v treh napetih setih.

Danes pa so na odprto prvenstvo Poljske z reprezentanco odpotovale naše najboljše punce: Nika, Ema in Nastja. Turnir šteje za svetovno in evropsko jakostno lestvico.

 

LINK DO REZULTATOV

 

image image

 

A.T.

 

 

Share this post