Novice

MIRNČANI OSVOJILI 3 NASLOVE DRŽAVNEGA PRVAKA DO 17 LET

MIRNČANI OSVOJILI 3 NASLOVE DRŽAVNEGA PRVAKA DO 17 LET

Mirna je bila prizorišče zadnjega Državnega prvenstva v tem letu. Nastopili so tekmovalci do 17 let, kjer smo videli veliko zanimivih dvobojev in napetih končnic.
Tokrat je največ pokazala Anja Blazina iz BK Ljubljana, ki je slavila v vseh treh kategorijah, zelo dobro pa se je odrezal tudi domači klub BK TEM Mirna, ki je slavil kar v treh disciplinah.
Že v dopoldanskem času so Mirnčani pokazali, kdo je kralj na domačem parketu, saj so imeli kar dva tekmovalca v finalu. V navezi Škrlj/Koša (Mirna/Lendava) in Ornik/Blazina (Mirna/Ljubljana) je slavila slednja dvojica v treh setih. Bron so si razdelili Novak Lešnik/Lever (Sele-Vrhe) in Cerar/T. Alič (Medvode/Olimpija).
Med posamezniki je brez večjih težav pri dekletih slavila Anja Blazina (BK Ljubljana), katera je v finalu ugnala Ivo Koša (BK Ljubljana) v dveh setih. Odpor je Lendavčanka držala samo v prvem setu, nato pa je v drugem Anja dodala na plin in suvereno slavila. Bronaste medalje sta se tokrat razveselili Izabela Lever (ŠD Sele-Vrhe) in Tinkara Alič (BK Olimpija Ljubljana).
Pri fantih je prvopostavljeni nosilec Tim Škrlj (BK Mirna) imel že na začetku nekaj težav, ko je moral v treh setih ugnati Čerina iz Bita. Kasneje večjih nihanj ni bilo in v finalu je z dobro taktiko uspel ugnati Maksa Iana Mattiasa (BK Bit) v dveh setih. Enakovredna sta bila samo v prvem setu, v drugem pa je slednji napravil preveč napak in se moral zadovoljiti s srebrno medaljo. Bron je romal v roke Matica Jaklina (BK Konex) in Jurija Vodana Jeclja (BK Branik Maribor).
Ženske dvojice sta suvereno osvojili favoritinji Tinkara Alič (BK Olimpija Ljubljana) in Anja Blazina (BK Ljubljana). V finalu sta brez večjih težav ugnali navezo Koša/Oletič (Ljubljana/Lendava), bron so si razdelil domači par Livk/Šenica (Mirna) in Gleich/Lever (Branik/Sele-Vrhe).
Zadnja disciplina fantovskih dvojic je zopet pripadla domačinom. V finalu so se pomerili 1. in 2. nosilci tekmovanja. Več znanja sta na koncu pokazala Tim Škrlj in Tevž Ornik (oba BK Mirna), katera sta v finalu ugnala navezo Anže Novak Lešnik in Jurij Vodan Jecelj (Branik/Sele-Vrhe). Tretje uvrščeni pari so bili tokrat Matic Cerar (BK Medvode) in Maks Ian Mattias (BK Bit), ter Tim Anzelj (BK Mirna) skupaj z Nejcem Čerinom (BK Bit).

Share this post