Novice

ANEJ CIZELJ VICEPRVAK DO 17 LET

ANEJ CIZELJ VICEPRVAK DO 17 LET

Sobota, 3.6.2017, je bil dan ko sta bila na sporedu še zadnja dva Državna prvenstva. To sta bili kategoriji do 13 in 17 let. Tokrat smo se na Dolgi most v Ljubljano odpravili s sedmimi igralci in naredili nekaj lepih rezultatov.

Največ je domov odnesel Anej Cizelj, ki je postal viceprvak v kategoriji mešanih dvojic skupaj z Marušo Vračar iz BK Olimpija Ljubljana. V finalu sta bila v dveh setih od njiju boljša Petra Polanc in Klemen Lesničar (Medvode/Maribor). Svojo drugo kolajno je Anej osvojil v fantovskih dvojicah, kjer je moči združil s Smrkoljem iz Bita. Na koncu sta se morala zadovoljiti po treh napetih setih v polfinalu z bronasto medaljo. Od njiju sta bila boljša kasnejša prvaka Ivančič in Masten (Medvode/Maribor). Deveto mesto sta v isti kategoriji osvojila še Matevž Herman in Nik Zupančič.

Med posamezniki smo na žalost ostali brez kolajne. Anej in Matevž sta se prebila do četrtfinala, kjer pa sta morala nato priznati premoč nasprotnikoma, medtem ko je Nik zaključil tekmovanje že v skupini.

Pri najmlajših fantih posamezno se je najdlje uspel prebiti Andraž Šimić, ki je zasedel 9. mesto. Od njega je bil boljši Hranilović (Lendava), vendar je Andraž pokazal lepo igro, ki obeta tudi v prihodnje. Tekmovanje sta v skupini končala že Vid Koščak in Anže Šimić.

Imeli pa smo tudi eno dekle. Manca Zupančič je na koncu osvojila 9. mesto, ter prikazala borbeno igro, vendar je na koncu vseeno malo zmanjkalo za preboj med osem najboljših.

V fantovskih dvojicah sta Andraž in Vid končala tekmovanje v četrtfinalu, medtem ko je Anže skupaj z Laznikom iz Maribora končal tekmovanje po treh napetih setih v prvem krogu.

Že v dopoldanskih urah pa sta v mešanih dvojicah Vid in Manca osvojila odlično peto mesto in pokazala, da se lahko kosata tudi s starejšimi igralci.

LINK DO REZULTATOV: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=4C2C950F-642C-42D1-B105-592DB2F43A6E

img_0836 img_0837 img_0839

Share this post