Novice

ČEŠKA NAM JE PRINESLA BRON

ČEŠKA NAM JE PRINESLA BRON

IMG_4714V četrtek, 13.11.2014, smo se odpravili na naše drugo klubsko gostovanje v tej sezoni. Odšli smo na jugovzhod Češke v mesto Orlova. Mesto leži blizu poljske meje in ima slabih 31.000 prebivalcev. Pot je bila dolga osem ur oz. dobrih 650km.

Po celodnevni vožnji smo se nastanili v hotelu, ki je bil od dvorane oddaljen 3km, nato je že počasi sledil počitek in priprava na tekmovanje.

Naš prvi dan se je začel zelo slabo saj smo izgubili vse pare v mešanih dvojicah. Edina, ki sta slavila zmago sta bila Nastja Stovanje in Urban Herman v predkolu. Bolje nam je šlo v popoldanskih urah, kjer se je nekaterim našim tekmovalcem uspelo uvrstiti v naslednje kolo v igri posamezno in so si tako zagotovili tudi igranje v soboto. V večernih urah pa smo na žalost izgubili tudi dve moški dvojici, tako da nam je v soboto ostala le še ena.

Sobotni dan je bil ekipno in posamezno bolj uspešen. Že v dopoldanskih urah se je uspelo Nastji Stovanje uvrstiti med 16 najboljših, tja pa so bili že uvrščeni Ema Cizelj v ženskih dvojicah in Urban Herman v moških dvojicah.

Po kosilu so sledili boji za četrtfinale. Ema Cizelj je skupaj s svojo reprezentančno kolegico Katarino Beton slavila proti češki navezi Drapacova/Slatinska v treh setih, 19-21, 21-11 in 21-17. Pri moških dvojicah sta se Urban Herman in Martin Cerkovnik brez težav uvrstila v četrtfinale. Boljša sta bila od poljskih vrstnikov Tymoteusz/Wrobel v dveh setih, 21:8 in 21:14. Za presenečenje (ali pa tudi ne!) pa je poskrbela Nastja, ki je v četrtfinalu po treh setih izločila slovensko reprezentatko in olimpijko Katarino Beton. Po prvem odličnem setu, ki ga je naša tekmovalka dobila z rezultatom 21:18 je sledil padec v drugem. Nastja je naredila preveč neizsiljenih napak in prevečkrat udarila žogico v out (15:21). Sledil je še tretji odločilni set, ki ga je Nastja odlično začela in na odmor odšla z rezultatom 11:7. Po odmoru ji je uspel delni rezultat 7:0, ki si ga je priborila z odlično igro na mreži. Do konca tekme je morala tako doseči le še tri točke, kar ji seveda ni bilo težko, saj je imela lepo prednost. Na koncu je bil rezultat 21:13 v korist Nastje.

Pozno popoldne pa so bili na vrsti že 1/4 finala in bitke za medalje. Prva je na igrišče odšla Ema Cizelj v ženskih dvojicah. Nasproti sta jima stali poljski igralki Marczak/Wladzinska. Prvi set sta naši igralki izgubili po podaljšku 20:22. V drugem sta se punci zbrali in napadli na vso moč, ter tako izsilili tretji set (21:18). V odločilnem setu sta povsem deklasirali nasprotnici in si tako priigrali že tretji zaporedni polfinale v letošnji sezoni. Rezultat tretjega seta je bil na koncu 21:9.

V igri ženske posamezno se je Nastja Stovanje pomerila z prvo nosilko turnirja Elizaveto Pyatino (Rusija). Nasprotnica je v višino merila več kot 190cm in je naši tekmovalki predstavljala veliko težavo. Nastja je prvopostavljeno nosilko že v prvem setu presenetila po podaljških in slavila z rezultatom 24:22. Kasneje je v drugem in tretjem setu napravila preveč napak (neizsiljenih, servis) in morala na žalost priznati premoč Rusinji. Pyatina je slavila s končnim rezultatom 22:24, 21:16 in 21:14. Omenimo lahko, da je Nastja prikazala dobro igro in da je izgubila proti kasnejši zmagovalki turnirja.

Naš zadnji čertfinale pa je bil moški dvojec Herman/Cerkovnik. Nasproti sta jima stala Slovaka, Dratva in Kasela. Tekma je bila zelo dinamična in močna že od samega začetka. Veliko je bilo šutiranja in drajf igre, ki se je zaključevala na mreži. Bolje sta začela Slovaka in prvi set dobila 21:16. V drugem sta naša fanta prevzela pobudo na mreži in slavila z rezultatom 21:17. Sledil je še tretji set, kjer sta Martin in Urban sledila vse do odmora, nato pa žal padla v igri. Naredila sta veliko napak, predvsem v zadnjem delu, ter tako morala priznati premoč slovaški dvojici. Rezultat zadnjega seta je bil 21:16. Urban je prikazal lepo igro, ki pa mu na žalost ni prinesla kolajne, vendar vliva veliko upanja za naslednje turnirje.

In smo prišli do naše zadnje tekme. Igrala jo je Ema. Medaljo si je že zagotovila, zato ni bilo nobenega pritiska. Nasprotnici sta bili domačinki, Lajdova in Šikalova. Naši igralki sta začeli pogumno in se dobro upirali Čehinjam. Obe dvojici sta se cel čas izmenjavali v vodstvu, vendar sta na koncu prvo zaključno žogico imeli Ema in Katarina, ki pa je nista znali izkoristiti. po rezultatu 20:18 sta napravili 4 povsem neizsiljene napake in izgubili uvodni set. V drugem setu sta vzeli stvari v svoje roke in zmagali z rezultatom 21:17. V tretjem setu sta slovenki zopet slabo začeli in na odmor odšli v zaostanku 9:11, vendar sta bili še vedno v igri za zmago. Po minutnem odmoru pa serija napak. Vse je šlo narobe, postavitev, servis, sodnik… in Čehinji sta zbežali na rezultat 9:17 in nato kasneje še na 11:19. Ko sta le prišli naši igralki k sebi je bil rezultat na semaforju že 13:20, a drama se je šele pričela! Slovenki sta uspeli izničiti kar 7 zaključnih žogic, ter uspeli celo povesti v podaljšku. Semafor je kazal 21:20. Čehinji sta po blamaži le prišli k sebi in zopet povedli 21:22, vendar sta naši tekmovalki hitro izenačili na 22:22. A na žalost je bilo to vse. Čehinji sta napadli in vzeli zadnji dve točki ter tako slavili zmago v polfinalu (22:24). Lajdova in Šikalova sta bili na koncu tudi zmagovalki turnirja v ženskih dvojicah.

Domov smo se tako vrnili z enim bronom in dvema petima mestoma. Potihoma smo računali vsaj na dve kolajni, a moramo biti zadovoljni tudi s temi rezultati. Naši igralci so prikazali veliko lepih tekem, ter pokazali da zelo napredujejo pri svoji igri, tako fizično kot psihično.

 

MIRNA!!!

 

LINK DO REZULTATOV

[nggallery id=114]

A.T.

 

Share this post