Novice

Na 3. A turnirju Mirnčani pustili le drobtinice

Na 3. A turnirju Mirnčani pustili le drobtinice

IMG_4829_2Ob boku turnirja U-13 je v soboto in nedeljo potekal tudi 3. in zadnji A turnir za letošnje leto. Mirnčani smo imeli 9 nastopajočih, 6 fantov in 3 dekleta. Slavili smo prav v vseh petih disciplinah! Naši zmagovalci so bili: Matevž Bajuk (MP), Nika Arih (ŽP), Matevž Bajuk in Mitja Šemrov (MD), Nika Arih in Nastja Stovanje (ŽD) in Urban Turk (MIX).

V soboto so bili na sporedu najprej mešane dvojice in dvojice. Brez večjih težav je slavil Urban Turk skupaj z Ano Marijo Šetina (BK Medvode). Urban in Ana Marija sta oddala le en set v celem tekmovanju in zasluženo slavila. V polfinalu sta bila boljša od naveze Ivanič/Šalehar L. (BK Medvode/BK Kočevje) v treh setih, v finalu pa še od naveze Arih/Cerkovnik. Takoj za zmagovalnim odrom sta se uvrstila Mitja Šemrov in Ema Cizelj, ki sta zasedla 4. mesto, klubski uspeh pa sta dopolnila še Aljoša Turk in Nastja Stovanje s 5. mestom.

Pri moških dvojicah ni bilo nobenega presenečenja o finalistih. To sta bili mirnski navezi Bajuk/Šemrov in brata Turk. Po atomskem finalu sta bila zopet boljša Matevž in Mitja v treh izredno napetih setih (29-30, 21-19 in 21-18).

Ženske dvojice sta dobili Nika Arih in Nastja Stovanje. V skupinskem tekmovanju sta bili boljši od vseh parov in zasluženo slavili. Klubski uspeh je dopolnila še Ema Cizelj, ki je skupaj s Petro Polanc (BK Medvode) zasedla 3. mesto. Tekme so bile zelo izenačene in odločale so le malenkosti.

V igri moških posamezno je s konkurenco pometel Matevž Bajuk, ki ni pustil nobenih presenečenj. V četrtfinalu in polfinalu je bil  boljši od klubskih kolegov. Najprej od  Aljoše Turka v dveh setih in nato še od Sebastijana Mikliča prav tako v dveh setih. Sledil je še finale, kjer je povsem deklasiral Cerkovnika (BK Medvode) in slavil svojo drugo zaporedno zmago. Na koncu je v tekmi za 3. mesto Sebastijan premagal klubskega soigralca Mitjo Šemrova, 5. mesto pa si je priigral Aljoša Turk.

Pri ženskah je dobro formo potrdila Nika Arih, ki je mlela svoje nasprotnice vse do finala. V četrtfinalu je bila boljša od Polančeve (BK Medvode) v dveh setih. Kasneje v polfinalu še od Nastje Stovanje prav tako v dveh setih, v finalu pa še od Ane Marije Šetina (BK Medvode) v treh izredno napetih setih (22-20, 8-21 in 22-20). Ana Marija je v polfinalu na žalost izločila našo prvopostavljeno nosilko Emo Cizelj, ki se je nato v tekmi za tretje mesto pomerila z Nastjo Stovanje in bila od nje boljša v dveh setih.

Zaključimo lahko, da je bil to eden najbolj uspešnih A turnirjev za mirnski klub. Sedaj sledi mesec in pol premora in napornih treningov, nato pa konec januarja državno člansko prvesntvo, kjer ciljamo na najviišja mesta.

MIRNA!!!

 

LINK DO REZULTATOV

[nggallery id=115]

 

A.T.

Share this post