Novice

NA 59. DRŽAVNEM PRVENSTVU 5 MEDALJ ZA MIRNČANE

NA 59. DRŽAVNEM PRVENSTVU 5 MEDALJ ZA MIRNČANE

imageV Lendavi je preteklo soboto in nedeljo potekalo že 59. državno prvenstvo Republike Slovenije. Mirnčani smo na tekmovanje odšli z osmimi igralci, kateri so na koncu osvojili 5 medalj, tri bronaste in dve srebrni.

Pa začnimo z najboljšimi. Ema Cizelj se je najbolje odrezala v igri ženske posamezno, kjer je klonila šele v finalu. Od nje je bila boljša Tina Kodrič iz Zg. Kungote v dveh setih. Ema je čez celoten turnir prikazala odlično igro, saj je najprej v prvem krogu odpravila Kotarjevo (BK Bit Ljubljana), v četrtfinalu neugodno Polančevo (BK Medvode) v treh napetih setih, v polfinalu pa še drugopostavljeno nosilko in branilko naslova Kajo Stanković (BK Ljubljana). V finalu je mirnčanka v želji po zmagi “pregorela” in morala priznati premoč štajerki.

Peto mesto je v isti disciplini osvojila Nika Arih, ki pa je na žalost imela slab dan, in je bila od nje boljša Šetina iz Medvod v dveh kratkih setih.

Naša “Niksa” se je zato odrezala bolje v ženskih dvojicah. Skupaj s Petro Polanc sta osvojili srebrno medaljo. Brez težav sta se prebili do polfinala, kjer ju je čakala naveza Kotar/Barut (BK Bit Ljubljana). Tudi njiju sta odpravili brez večjega napora, kasneje pa v nedeljskem popoldanskem finalu ni bilo prave igre in ritma. Punci se nikakor nista uspeli ujeti, kar je naveza Šetina/Stanković (BK Medvode/BK Ljubljana) znala izkoristiti sebi v prid. Mogoče sta si naložili tudi preveliko breme, saj je bila Nika branilka naslova, a tudi srebrna kolajna je izjemen uspeh.

Med osem najboljših sta se v tej disciplini uvrstili tudi Ema Cizelj in Nastja Stovanje. Od njiju sta bili na koncu boljši državni prvakinji.

Tretjo in četrto medaljo so za Mirnčane prinesli “boysi” v moških dvojicah. Bratska naveza Aljoša in Urban Turk in par Mitja Šemrov/Andraž Krapež (BK Bit Ljubljana) so osvojili bronasto kolajno. Mitja in Andraž sta prikazala lepo igro proti kasnejšim prvakom, Utroši in Horvatu iz BK Mladost Lendava, vendar sta bila prekmurca prevelik zalogaj, poznala pa se je tudi neuigranost v igri. Brata Turk pa nista imela svojega dneva, a je bilo dovolj za bron. Od njiju sta bila boljša Petrič in Roj (BK Branik Maribor/BK Zg. Kungota). Fantje so na žalost imeli tudi veliko težav z boleznijo, kar se je zelo poznalo tudi v igri, a brez izgovorov, nasprotnik je bil boljši.

Mešane dvojice so prinesle za “mirnske graščake” zadnjo kolajno. Osvojila sta jo Ema Cizelj in Aljoša Turk. V tekmi za med osem najboljših sta odpravila štajersko navezo Brlič/Beber (BK Zg. Kungota) v dveh setih, kasneje pa v četrtfinalu drugopostavljena nosilca Cerkovnika in Šetino iz Medvod. V polfinalu sta klonila proti državnima prvakoma, Petriču in Kodričevi v dveh setih. Bilo je preveč neizsiljenih napak, saj nikakor nista našla pravega ritma.

Navezi Nastja Stovanje/Urban Herman in Nika Arih/Miha Ivanič (BK Medvode) sta v tej disciplini osvojili 5. mesto.

Ostane nam še disciplina moški posamezno, kjer se je med osem najboljših uspelo uvrstiti le Aljoši Turku, kateri je kasneje moral priznati premoč Ivaniču v dveh setih.

Mirnčani smo na koncu lahko zadovoljni z izkupičkom medalj, še posebaj pa s tem, da smo v finalu imeli kar dve mladinki. Naslednje leto bomo še boljši in močnejši.

EN, DVA MIRNA!!!

 

LINK DO REZULTATOV

[nggallery id=130]
 

A.T.

 

Share this post