Novice

TOMovci spet prvi v Friedrichshafenu

TOMovci spet prvi v Friedrichshafenu

Nemčija, 23.-25.5.2008. V Friedrichshafenu v Nemčiji se je odvijal največji turnir v srednji Evropi, z udeležbo več kot 500 tekmovalcev iz 15 držav v starostnih skupinah do 11, 13, 15, 17 in 19 let. Matevž Bajuk dvakrat na najvišji stopnici do 19 let, Urban Turk med posamezniki do 15 let. Do brona še Mitja Šemrov v dvojicah do 15 let z Urbanom ter Ema Cizelj med posameznicami in v dvojicah s hrvaško soigralko. Ekipna zmaga že drugič zapored in tretjič v zgodovini kluba BK TOM.


Odprava BK TOM je štela 14 tekmovalcev ter še približno toliko staršev ter trenersko spremstvo Dušana in Grega Skerbiša.   Tekmovanje se je začelo že v petek dopoldne, in sicer se je igralo v dveh dvoranah – skupaj na 23 igriščih. Prvi tekmovalni dan ni prinesel večjih presenečenj, saj so vsi naši tekmovalci prvi dve tekmi med posamezniki v predtekmovanju po skupinah odigrali po pričakovanjih.
V soboto se je nadaljevalo še z enim krogom po skupinah ter boji na izpadanje do polfinal, tako med posamezniki kot dvojicami. Naši glavni aduti (Ema do 11 let, Urban do 15 let in Matevž do 19 let) so svoje vloge opravičili in se v polfinala uvrstili po pričakovanjih, čeprav so morali za to pusti precej znoja na igrišču. Žal uvrstitev v četrt- in polfinala ni uspelo nekaterim tekmovalcem, ki pri nas posegajo po najvišjih mestih v svojih starostnih skupinah (v bodoče bo potrebno nekoliko več dela, to velja za vse – čas hitro beži in nova tekmovanja so že na obzorju).

V nedeljo smo tako imeli v ognju naslednja železa:

Do 11 let

  • 3. mestoEma Cizelj med posameznicami izgubila v polfinalu proti Čehinji
  • 3. mestoEma Cizelj v dvojicah skupaj z Ivono Kozak izgubila v polfinalu proti Hrvaticama

Do 15 let:

  • 1. mestoUrban Turk med posamezniki v polfinalu premagal Avstrijca Trojana ter v finalu Madžara Krausza
  • 3. mestoUrban Turk in Mitja Šemrov med dvojicami izgubila v polfinalu proti Nemcema

Do 19 let:

  • 1. mesto: Matevž Bajuk med posamezniki v polfinalu premagal Avstrijca Obernostererja in v finalu Italijana Greccoja
  • 1. mesto: Matevž Bajuk skupaj z Avstrijcem Bertschem premagala v polfinalu Italijana Greccoja in Musiarija ter v finalu Nemca Wadenko in Brechtenbreiterja.

Skupno je BK TOM s 85 točkami osvojil prvo mesto v klubskem seštevku. To je sedaj že drugič zapored in tretjič v zgodovini kluba

Share this post