Novice

PRETEKLI VIKEND PRINESEL KAR 13 MEDALJ

PRETEKLI VIKEND PRINESEL KAR 13 MEDALJ

V soboto in nedeljo je na Bit centru v Ljubljani potekal 2. A in B turnir, poleg pa še 1. turnir do 15 let v sezoni. Mirnčani smo nastopili s 15 igralci in na koncu domov odnesli kar 13 medalj.

Pri moških posamezno je v A kategoriji Gašper Krivec zasedel 3. mesto. V polfinalu je bil od njega boljši Krapež (BK Bit), v tekmi za tretje mesto pa je ugnal Miho Ivančiča iz Medvod. Peto mesto je v isti disciplini osvojil Žan Laznik.

Skupina B je bila za nas bolj uspešna, saj smo imeli v polfinalu kar 3 igralce. Na koncu se je zmage veselil Matevž Bajuk, kateri je v finalu ugnal Osterca iz Maribora. Tretje mesto je osvojil Domen Laznik, nehvaležno 4. mesto pa Sebastijan Miklič.

Tudi dekleta niso zaostajala za fanti. Najboljša je bila tokrat Nika Arih, ki je že drugič zapored slavila na A turnirju. Nika se je brez težav uvrstila v polfinale, kjer je najprej odpravila Petro Polanc (BK Medvode), nato pa še v finalu po treh setih Kotarjevo (BK Bit). Ema Cizelj se je morala v tej disciplini zadovoljiti s 4. mestom.

Po dolgem času je bil odigran tudi B turnir za ženske. Od Mirnčanov je nastopila le Jerca Bajuk, ki je na koncu osvojila 2. mesto.

V igri dvojic, kjer smo Mirnčani še posebaj dominantni smo pri ženskah osvojili 1. in 2. mesto. Zmage se je veselila Nika Arih s Petro Polanc, finalistki pa sta postali Ema Cizelj in Jerca Bajuk.

Fantovski del je tudi opravil dobro delo. V finale sta se uspela uvrstiti brata Turk, kjer pa sta morala priznati premoč Zalarju in Krapežu iz Bit-a. Tretje mesto sta osvojila Gašper Krivec in Domen Laznik, 4. mesto sta si na koncu priigrala Matevž Bajuk in Aleš Murn. Žal sta morala vse nedeljske dvoboje Matevž in Aleš predati zaradi poškodbe slednjega. Za dober klubski uspeh sta poskrbela še Žan Laznik in Sebastijan Miklič s 5. mestom.

Ostane nam še zandja disciplina mešanih dvojic, kjer smo zopet osvojili 1. in 2. mesto. Zmage sta se veselila Nika Arih in Urban Turk, z drugim mestom sta se morala zadovoljiti Aljoša Turk in Ema Cizelj. Med osmerico sta se uspela uvrstiti še Aleš Murn in Jerca Bajuk, ki sta na koncu osvojila 5. mesto, potem ko sta predala dvoboj zaradi poškodbe Aleša.

V nedeljo je bil poleg A turnirja na sporedu še 1. turnir do 15 let. Najboljšo igro smo prikazali v fantovskih dvojicah, kjer smo osvojili zlato medaljo. Do nje sta prišla Nik Zupančič in Matevž Herman. Odlično 4. mesto sta osvojila še Andraž Šimić in Tim Sladič.

Med posamezniki se je najbolje odrezal Nik, ki je osvojil bronasto medaljo. Od njega je bil v polfinalu boljši Babnik, v tekmi za tretje mesto pa je ugnal Hac Gyorkaša iz Lendave. Med osmerico se je na koncu uvrstil tudi Matevž.

LINK DO A IN B TURNIRJA

LINK DO 15 LET

img_1525 img_1526 img_6763 img_6784 img_6778 img_6792 img_6790 img_1538 img_1559 img_1561

Share this post