Novice

DVE KOLAJNI NA ZADNJEM LETOŠNJEM TURNIRJU

DVE KOLAJNI NA ZADNJEM LETOŠNJEM TURNIRJU

Brežice so bile prizorišče zadnjega turnirja v letošnjem letu. Na tekmovanje se je odpravilo le pet igralcev, saj smo zopet imeli težave z boleznijo, starejši pa so ostali doma, saj se že pripravljajo na državno člansko prvenstvo, ki bo februarja v Lendavi.

Mirnčani smo osvojili samo dve medalji, obe pa je osvojil Matevž Herman v igri posamezno in mešanih dvojicah.

Matevž se je skozi kvalifikacije prebil brez večjih težav, nato pa v polfinalu zaradi “lahkega” pristopa k igri izgubil proti Hac Györköšu iz Lendave. Kasneje je v igri za bronasto kolajno premagal Korošo iz Zg. Kungote.

V mešanih dvojicah je Matevž nastopil skupaj v paru s Pipanovo iz Medvod in se prebil vse do finala. Tam ga je zopet čakal krvnik iz finala in Aličeva (BK Olimpija Ljubljana). Tekma je bila napeta samo v tretjem setu, ko se je igra zavlekla vse do podaljška, kjer sta Lina in Matevž na žalost klonila proti nefavorizirani dvojici.

Dobro igro je po poškodbi gležnja prikazal tudi Andraž Šimić, ki je uspel v kvalifikacijah zmagati dvakrat. Za las pa je napredovanje zgrešil Tim Sladič, ki je bil za zmago prekratek v kvalifikacijah.

V najstarejši disciplini smo Mirnčani ostali brez kolajn. Najuspešnejši je bil Urban Kolenc, ki je zasedel 7. mesto, takoj za njim pa se je uvrstil Gašper Krivec. Na žalost igralca nista nastopila v mešanih dvojicah.

S turnirjem smo lahko delno zadovoljni, saj smo pričakovali vsaj eno zmago na turnirju, pa tudi kakšno medaljo več, vendar bo za to potrebno biti bolj zavzet na treningih in se tudi znati odpovedati kakšni drugi stvari.

To je bil zaključek tekmovalnega leta za BK Mirna, ki je bil zelo uspešen. V novem letu si želimo še več zmag in vrhunskih uvrstitev tako doma, kakor tudi v tujini. Najbolj pa si želimo, da bi ostali zdravi, brez poškodb in srečni v letu 2016.

 

LINK DO REZULTATOV

 

IMG_7207 IMG_7208 IMG_7209 IMG_7206 IMG_7210

 

A.T. in M.Š.

Share this post