Novice

NIKA ARIH ODLIČNA NA CROATIA INTERNATIONAL

NIKA ARIH ODLIČNA NA CROATIA INTERNATIONAL

Od četrtka do nedelje je v Zagrebu potekalo odprto prvenstvo hrvaške. Udeležilo se ga je 28 držav iz vsega sveta. Mirnčani smo imeli kar 7 nastopajočih.

Najbolje se je odrezala Nika Arih, ki je v igri ženskih dvojic in mešanih dvojicah osvojila bronasto kolajno. Skupaj s Petro Polanc (BK Medvode) sta se v ženskih dvojicah brez večjih težav prebili v polfinale, kasneje pa morali priznati premoč prvopostavljeni ruski navezi Kut/Serebriakova v dveh setih. Že v osmini finala sta punci izločili tretji nosilki norvežanki Klyve in Sogaard. Dober rezultat sta naredili tudi Ema Cizelj in Nastja Stovanje, ki sta osvojili 9. mesto.

V mešanih dvojicah sta Nika in Miha Ivanič (BK Medvode) v četrtfinalu izločila prva nosilca francoza Krieger in Espen v treh setih, kasneje pa v polfinalu klonila proti hrvaški navezi Džurkinjak/Čiča v treh setih. Med deset najboljših se je z 9. mestom uvrstil tudi Urban Turk skupaj s Katarino Beton (ŠRD KONEX Ljubljana).

Pri moških dvojicah sta se med osem najboljših uvrstila Mitja Šemrov in Matevž Bajuk. Fanta sta v drugem kolu izločila tretja nosilca norvežana Kristensen in Kristensen. V četrtfinalu pa sta po ogorčeni borbi klonila v treh setih (tretji niz 24:22), saj sta bila od njiju boljša danca Bjerregaard/Normann.

Dekleta so se vsa uvrstila iz kvalifikacij v glavni del tekmovanja. Nika je v prvem kolu izločila hrvaško igralko Sutaro v dveh setih, v spodnjem delu tabele pa sta se med seboj udarili Ema in Nastja. Napredovala je prva in sicer po treh izredno napetih setih. V osmini finala sta nato morali priznati premoč obe. Nika je izgubila v treh setih proti danki Martens, Ema pa je priznala premoč belorusinji Zaitsevi v dveh setih.

Pri moških posamezno je nastopil le Aljoša Turk, ki se je poslovil od tekmovanja v drugem krogu kvalifikacij. Od njega je bil boljši Petrović v treh setih.

LINK DO REZULTATOV: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=0048BE93-01A5-441E-9AA4-A1CA2C720C7B

 

imageimageimageimageimageimage

 

A.T.

Share this post