Novice

MIRNSKI GROFJE DOMOV S PETIMI KOLAJNAMI

MIRNSKI GROFJE DOMOV S PETIMI KOLAJNAMI

Po Tem Junior International nas je že to soboto čakal naslednji turnir. To je bil 1. turnir za starostno kategorijo U-13 in U-17. Tokrat so se turnirja udeležili samo fantje, bilo jih je 7. Mirnčani smo nastopili solidno. Skupaj smo domov odnesli 5 medalj. Edino zlato nam je priboril Domen Laznik v igri fantovskih dvojic (U-17).

Pri najmljaših se je najbolje izkazal Matevž Herman, ki se je po dobri igri v skupini nato prebil še v finale turnirja. Žal je moral Matevž v finalu priznati premoč fizično močnejšemu Mihi Mastenu (BK Branik Maribor). Matevž se je boril do konca in pokazal, da se bo s trdim treningom lahko premagovalo tudi starejše igralce. Masten je bil od njega boljši v dveh setih, 21:11 in 21:11. V tej kategoriji je nastopil tudi Nik Zupančič, ki pa mu je v skupinskem delu v zadnji tekmi zmanjkalo malo sreče in se mu tako ni uspelo uvrstiti med osem najboljših.

V dvojicah U-13 sta Matevž in Nik osvojila nehvaležno 4. mesto. Po začetnih dveh zmagah je padla koncentracija v igri in naslednje 3 dvoboje sta na žalost izgubila. Zadnjo tekmo tudi malce nesrečno, ko sta vodila že 20:18, pa na koncu izgubila po podaljških 21:23.

Ostala nam je še kategorija U-17. V tej se je pri disciplini fantje posamezno najbolje odrezal Urban Kolenc, ki si je priboril 3. mesto. V polfinalu je bil od njega boljši Rok Jerčinovič (BK Medvode) v štirih setih (11-5, 7-11, 11-3, 11-4). Urban je za finale bil premalo skoncentriran in napravil preveč neizsiljenih napak.  V tekmi za tretje mesto je bil boljši od klubskega kolega Domna Laznika v treh setih, 11-8, 11-8 in 11-9. Domen je v polfinalu izgubil proti Tilnu Zalarju (BK Bit Ljubljana) v štirih setih  (11-4, 10-11, 11-5, 11-5). Od 5.-8. mesta so se razvrstili še ostali naši tekmovalci: Gašper Krivec (5. mesto), Miha Arih (6. mesto) in Anej Cizelj (8. mesto).

V fantovskih dvojicah smo osvojili vse tri kolajne. Zmago je domov vzel Domen Laznik, ki je igral skupaj v paru s Tilnom Zalarjem. Fanta sta nasprotnikom oddala samo en set in zasluženo slavila zmago. Drugo mesto sta osvojila Gašper Krivec in Urban Kolenc, ki  sta prikazala napredek v igri dvojic. Bron sta si prigarala naša najmlajša tekmovalca v tej starostni kategoriji, Anej Cizelj in Miha Arih. Fanta sta v tekmi za 3. mesto že izgubljala z 0:2, a sta se uspela zbrati in obrniti tekmo v svojo korist (5-11, 10-11, 11-7, 11-6, 11-4). Predvsem je bolje stekla napadalna igra, servis in najbolj pomembna borba.

Za konec lahko povem, da je bil turnir zelo slabo izpeljan. Vrata dvorane so se odprla šele 30min pred začetkom turnirja, ozvočenje je bilo totalno na psu, pa tudi pavze med tekmami so bile prekratke, kar je igralce zelo mučilo (še posebaj pri kategoriji U-13).

 

LINK DO REZULTATOV

 

IMG_4545IMG_4538IMG_4534

 

A.T.

 

 

 

Share this post