Novice

MIRNČANKE TRIKRAT MED OSEM NAJBOLJŠIH

MIRNČANKE TRIKRAT MED OSEM NAJBOLJŠIH

V Pecsu na madžarskem je potekalo mednarodno tekmovanje, ki šteje za svetovni in evropski pokal. Od Mirnčanov se je tega tekmovanja udeležilo pet igralcev: Ema Cizelj, Nastja Stovanje, Nika Arih, Urban Kolenc in Gašper Krivec.

Nastanjeni smo bili kar v sobah nad dvorano, tako da smo imeli dobre pogoje za igranje in prav tako za počitek.

Največ so na turnirju pokazala dekleta. Ema Cizelj se je uspela uvrstiti med osem najboljših v igri posamezno, kjer je kasneje izgubila proti zmagovalki turnirja Lerthattasin (Tajska) v dveh setih. Prikazala je dobro igro, a je bilo preveč “spoštovanja” do nasprotnice. V isti disciplini je Nika Arih osvojila deveto mesto. Od nje je bila v treh napetih setih boljša Delcheva (Bolgarija). Zmanjkalo je zbranosti v ključnih trenutkih tekme.

V igri ženskih dvojic sta para Ema Cizelj/Nastja Stovanje in Nika Arih/Petra Polanc prišli vse do četrtfinala, a tam so jih zopet čakale tajske igralke. Ema in Nastja sta prikazali dobro igro proti navezi Chatupornkarnchana/Chumnibannakarn, a je proti koncu seta zmeraj zmanjkalo moči, kar sta znali nasprotnici hitro izkoristiti. Niki in Petri pa žal hitra in dinamična igra nikakor ni stekla. Naveza Chamnaktan/Sudjaipraparat je bila boljša v dveh setih.

Še en soliden rezultat je uspel Niki Arih skupaj s Tilnom Zalarjem iz BK Bit Ljubljana, katera sta se uvrstila na deveto mesto. Že v drugem kolu sta poskrbela za presenečenje, ko sta izločila 5. nosilce. Od naveze Budzelova/Somerlik sta bila boljša v dveh setih, kasneje pa na žalost izgubila proti švedski navezi Moore/Lagehäll v dveh setih. Za njun prvi skupen turnir je bila igra odlična.

Od fantov se je najbolje odrezal Urban Kolenc, ki se je prvič v karieri uspel uvrstiti v 3. krog v igri posamezno na turnirjih za svetovni pokal.

Čeprav smo domov odšli brez kolajne smo lahko z prikazanim zadovoljni, še posebaj pri dekletih se kaže napredek v igri. Sedaj nas čaka malo daljši premor, zato ga bomo izkoristili za treninge, da bomo v najtežjem delu sezone “tapravi!”

EN, DVA MIRNA!!!

LINK DO REZULTATOV: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=453BA4D4-48B4-4E25-BD25-A9F611B98BDC

 

image image image image image image image image image image image image image image

 

A.T.

Share this post