Novice

MIRNAČNI NA ZADNJEM A TURNIRJU POBRALI SKORAJ VSE

MIRNAČNI NA ZADNJEM A TURNIRJU POBRALI SKORAJ VSE

Slika1aOb boku turnirja U-11 je potekal tudi zadnji A turnir v sezoni. Mirnčani smo ga zaključili odlično, saj smo domov odnesli kar 4 zmage, ter skupno 9 kolajn.

Pa začnimo z mešanimi dvojicami, ki so bile za Mirnčane najbolj uspešne. Na oder za zmagovalce so se uvrstili kar 4 igralci. Že tretje zmage zapored se je veselil Urban Turk skupaj z Ano Marijo Šetina iz Medvod. V finalu sta bila boljša od Aljoše Turka in Eme Cizelj v dveh setih, v polfinalu pa od Matevža Bajuka in Sabine Magyar (BK Mladost Lendava) v treh izredno napetih setih. Peto mesto je osvojil Mitja Šemrov skupaj z Urško Polc iz Kungote.

V igri ženskih dvojic je nastopila le Ema Cizelj z Ano Marijo Šetina (BK Medvode) in si po težkem boju zagotovila zmago v treh napetih setih. Zadnjega celo v podaljšani igri 23:21. Boljši sta bili od naveze Polc/Polanc (BK Kungota/BK Medvode).

V moških dvojicah se je ponovilo že četrtič finale mirnskih dvojic. To sta bili dvojici Bajuk/Šemrov in brata Turk. Prva sta se brez večjih težav uvrstila v finale, Turka pa sta se morala kar dobro potruditi proti navezi Krapež/Ivanič (BK Bit Ljubljana/BK Medvode). Na koncu sta jih odpravila v treh setih, 24-26,21-17 in 21-14. Finale je postregel z dobro igro z obeh strani, kjer sta na koncu ponovno več “pameti” in športne sreče imela Bajuk in Šemrov, ter se tako veselila že 4. zmage v sezoni. Na koncu je bil rezultat 24-26, 21-18 in 25-23.

Pri ženskah posamezno se je zmage veselila naša Ema Cizelj, ki je bila v polfinalu najprej boljša od Petre Polanc (BK Medvode) v treh setih, nato pa v finalu še od Ane Marije Šetina (BK Medvode)  prav tako v treh setih. Pri obeh tekmah se je pokazala slabost drugega seta, vendar je Ema vsakič v tretjem setu obrnila stvari sebi v korist, še posebno v finalu, kjer je odpihnila Šetino z rezultatom 21:9. Sedmo mesto je v tej kategoriji osvojila še Nastja Stovanje.

Ostane nam še zandja disciplina, moški posamezno, kjer smo naredili edini “kiks,” saj nam ni uspelo zmagati. Najdlje sta prišli naši starešini, Matevž Bajuk in Aljoša Turk. Prvi je osvojil srebrno medaljo, ko je v polfinalu odpravil slednjega. Matevž je imel v finalu vse vajeti v svojih rokah in pri vodstvu 1:0 v setih in rezulatatu 16:12 je že kazalo na zmago našega tekmovalca, vendar se je Ivanič (BK Medvode) pobral in odvzel set Matevžu. Kasneje v tretjem setu Matevžu ni uspel preobrat, saj je Medvodčan prikazal lepo in pametno igro, našemu finalistu pa je pošla malo tudi “sapica.” Aljoša je v igri za tretje mesto brez večjih težav odpravil Miho Ivančiča (BK Medvode) v dveh setih.

MIRNA!!!

[nggallery id=119]

LINK DO REZULATOV

LINK DO GALERIJE SLIK

 

A.T.

Share this post