Novice

Na A-turnirju zopet najboljši naši tomovci

Na A-turnirju zopet najboljši naši tomovci

Konec tedna (21. in 22. marca) je v Kungoti potekal 3. A-turnir, ki je bil hkrati tudi zadnje slovensko člansko tekmovanje pred zaključnim Mastersom, ki bo 9. maja.mix

Naši so se domov vrnili z odličnim izkupičkom. Med posamezniki je zmagovalec tekmovanja postala Aleš Murn pri moških – v finalnem »tomovskem« dvoboju je ugnal Aljošo Turka
(21:19, 21:9). Med posameznicami pa je zanesljivo zmagala Špela Silvester, ki je v polfinalu brez težav ugnala domačinko Tino Kodrič (21:6, 21:6), v finalu pa Lendavčanko Niko Koncut (21:8, 21:15).

Tudi med moškimi dvojicami je Tom pobral prvi dve mesti. Zmagovalca sta postala Murn/Horvat (Tom/Lendava) – finalni dvoboj sta proti naši navezi A. Turk/U. Turk, zaradi poškodbe Urbana, dobila brez boja.

mdMed mešanimi pari je zanesljiva zmagovalka postala naša dvojica Silvester/Murn, ki je v finalu ugnala lendavsko navezo Horvat/S. Koncut (21:11, 21:13).

Med ženskimi dvojicami je od tomovk nastopila le Jerca Bajuk, in sicer z Lendavčanko Sabino Magyar. Dekleti sta tesno (21:16, 17:21, 15:21) izgubili polfinalni dvoboj z navezo Kodrič/Švaljek (Kungota/Branik), na koncu pa osvojili 4. mesto.

Četrto mesto so na koncu osvojili tudi Urban Turk med posamezniki in moška jerca, urbandvojica Jezernik/Skerbiš.

Po zadnjem A-turnirju, katerega se sicer od najboljših pri moških niso udeležili Iztok Utroša, Luka Petrič in naš Matevž Bajuk, pri dekletih pa Maja Tvrdy, sicer Špelina partnerica v igri dvojic, je pogled na Slovensko jakostno lestvico za tomovce zelo obetajoč.

Špela in Aleš na lestvici vodita med mešanimi dvojicami (pred navezo Tvrdy/Utroša), naveza Silvester/Tvrdy pa je vodilna tudi med ženskimi dvojicami. Med posameznicami se je Špela Silvester kljub majhnemu številu tekmovanj že prebila na drugo mesto (za Tvrdyjevo), pri moških pa je najboljši naš mladinec Matevž Bajuk, ki za tretjim mestom, katerega trenutno zaseda Miha Šepec ml., zaostaja le dobrih 20 točk. Le točko za Matevžem pa je na 5. mestu Aleš Murn, ki pa med moškimi dvojicami zaseda drugo mesto.

Med deseterico so še: Matevž Bajuk (5. mesto moške dvojice), Aljoša Turk (7. mesto med posamezniki in 6. mesto dvojice) in Urban Turk (8. mesto moške dvojice). Najnovejše jakostne lestvice si sicer lahko ogledate na spletnem naslovu http://www.badminton-zveza.si/index.php?rating=99 .

Share this post