Novice

Uspešen badmintonski vikend – Ema trikrat, Nika in Domen z enim naslovom

Uspešen badmintonski vikend – Ema trikrat, Nika in Domen z enim naslovom

Za nami je uspešen badmintonski vikend, saj smo bili v soboto odlični na Državnem prvenstvu do 11 let in pravdobri na članskem Mastersu na Mirni, v nedeljo pa pravdobri tudi tudi na Državnem prvenstvu do 15 let v Medvodah.

Do 11 let je Ema Cizelj osvojila vse tri možne naslove državne prvakinje – posamezno, z Niko Arih v dvojicah in Domnom Laznikom v mešanih dvojicah. Pri dečkih posamezno je bil Domen drugi, Vid Lekše pa je bil tretji. Pri deklicah posamezno je bila Nastja Stovanje druga, Nika pa tretja. V dekliških dvojicah sta Nastja in Maja Brzin stopili na drugo stopničko, pri dečkih dvojice pa sta bila Domen in Gašper Krivec druga, Vid in Urban Kolenc pa tretja. Gašper in Nastja sta bila tretja še v mešanih dvojicah, Nika pa je bila z Medvočanom Miho Ivaničem tudi druga v mešanih dvojicah.

Na Mastersu (najboljših osem s članske končne jakostne  lestvice) je Matevž Bajuk osvojil 3. mesto, Aleš Murn 4. mesto, Aljoša Turk pa 8. mesto v moški kategoriji, Špela Silvester pa je bila druga med posameznicami.

Na Državnem prvenstvu do 15 let nam ni uspelo osvojiti nobenega od naslovov državnih prvakov, vendar še vedno držimo priključek z Medvodčani, ki so tokrat pobrali največ. Mitja Šemrov se je moral tako zadovoljiti z  2. mestom, Luka Pungerčar pa je bil 3. Pri posameznicah je bila Urša Arih prav tako 3. Z Lejo Bevc sta bili 2. tudi v dekliških dvojicah, z Luko pa je bila 2. tudi v mešanih dvojicah. Mitja je bil skupaj z Ljubljančanko Kajo Stankovič med mešanimi dvojicami 3. Mitja in Luka sta bila druga tudi v igri dvojic med fanti.

Rezultati niso slabi, kaj pomenijo v mednarodnem merilu, bomo pa kmalu videli v Nemčiji na mednarodnem mladinskem turnirju.

{ U-11  v sliki – foto: Marko C.}  { U-15  v sliki – foto: Sašo P.}

Share this post