Novice

ALJOŠA IN URBAN TURK DRŽAVNA ČLANSKA PRVAKA

ALJOŠA IN URBAN TURK DRŽAVNA ČLANSKA PRVAKA

Pretekli vikend je bil v znamenju 62. Državnega prvenstva republike Slovenije v badmintonu. Mirnčani smo na tekmovanje odšli s kar številčno zasedbo in na koncu osvojili šest medalj.

Med posamezniki se je najbolje odrezala Nika Arih, ki se je uspela uvrstiti v finale, kjer pa je morala priznati premoč Petri Polanc (Medvode) v dveh setih. V prvem je bila zelo blizu preobratu, vendar je s servisom pri 19:20 naredila napako in izgubila prvi set. Za glavo je bil to velik šok, katerega se kasneje ni mogla otresti. V polfinalu je bila Nika z 2:0 boljša od Nine Kotar iz Bit-a. V isti disciplini sta 5. mesto osvojili tudi Ema Cizelj in Jerca Bajuk.

Pri fantih posamezno smo ostali brez kolajne, saj nobeden od fantov ni uspel priti dlje kot do 2. kroga.

Mešane dvojice so bile po številu kolajn najbolj donosne, saj smo osvojili kar tri. Najdlje sta se uvrstila Nika Arih in Aljoša Turk, ki sta postala državna podprvaka. Od njiju sta bila na koncu boljša Petra Polanc in Miha Ivančič (Medvode). Bron so si priigrali še Jerca Bajuk skupaj z Mitjo Šemrovom in Urban Turk v paru z Emo Cizelj. Lep klubski uspeh sta s petim mestom dopolnila še Nastja Stovanje in Urban Herman.

Ženske dvojice so bile zelo zanimive, saj sta se Nika Arih in Jerca Bajuk uvrstili v finale, kjer sta ju čakali Polančeva in Stankovičeva. Po uvodnem prvem setu je kazalo zelo dobro, saj sta ga dobili naši igralki. Kasneje sta v drugem naredili preveč napak in tekma je peljala v tretji set. Vse do 18. točke je kazalo zelo dobro, potem pa je zmanjkalo moči, kar sta znali nasprotnici izkoristiti sebi v prid. Vseeno sta dekleti pokazali borbeno in lepo igro in si več kot zasluženo prigarali srebrno kolajno. Ema Cizelj in Nastja Stovanje sta osvojili 5. mesto.

Moške dvojice pa so bile tudi letos mirnske. Za to sta poskrbela Urban in Aljoša Turk, ki sta postala državna prvaka. Fanta sta še največ dela imela v četrtfinalu, kjer sta po pravem “come back-u” ugnala medvoško navezo Jerčinovič/Ivančič. Zaostajala sta namreč v tretjem setu že 13:17, vendar uspela priključiti in celo povesti 20:19. Pozneje je tekma vodila v podaljške, kjer sta več zbranosti in mirnosti uspela ohraniti naša igralca in slavila 24:22. V nedeljskem polfinalu nista nastopila saj sta bila zaradi poškodbe Krapeža (Bit) v igri posamezno že uvrščena v finale. Tam sta ju čakala mlada Branikovca Lesničar in Lonzarič. Prvi set sta brata močno pritisnila in hitro pobegnila, ter zaključila z 21:13. V drugem setu sta ves čas vodila, a sta se mladca uspela približati pri 19:19. Vseeno sta Mirnčana ostala mirna in pokazala, da znata odigrati končnice in slavila z 21:19. Tako smo Mirnčani že drugo leto zapored najboljši v igri moških dvojic. Lep klubski uspeh so dopolnili tudi Gašper Krivec in Urban Herman, ter Žan Laznik in Sebastijan Miklič, ki so osvojili 5. mesto. Oba para sta bila zelo blizu kolajni, vendar je na koncu zmanjkalo nekaj zbranosti in sreče.

S končnim izkupičkom smo lahko zadovoljni, saj smo osvojili 1 zlato, 3 srebrne in 2 bronasti medalji, še bolj pa s tem, da smo pokazali, da znamo držati skupaj in podpirati en drugega.

Na koncu gre še zahvala Andreju Bajuku za nedeljska darila in našemu klubu za večerjo.

Že zdaj pa vas vabimo, da se nam 9.2.2019 ob 11:00 pridružite na našem tradicionalnem dogodku “Dan mirnskega badmintona,” ki se bo odvijal v telovadnici OŠ Mirna. Vabljeni!

LINK DO REZULTATOV

Share this post