Novice

SVETOVNI POKAL NA ČEŠKEM PRINESEL DVA BRONA

SVETOVNI POKAL NA ČEŠKEM PRINESEL DVA BRONA

Pretekli vikend so se v češko Orlovo odpravili trije naši igralci (Ema, Gašper in Urban) in trener Aljoša. Pot je bila dolga kar 7h, tako da je mirnska odprava na cilj prišla v poznih popoldanskih urah.

Mirnčani so nastopili v vseh petih disciplinah.

Začnimo z mešanimi dvojicami, kjer sta moči združila Ema Cizelj in Urban Herman. Edina mešana dvojica je že v drugom kolu naletela na kasnejša zmagovalca turnirja Poljaka Smilowski in Swierczynska. Poljaka sta bila boljša v treh setih, saj sta v prvem naredila preveč napak, kasneje pa naša tekmovalca nista zdržala neugodne zaprte igre v sredini igrišča.

V igri moških posamezno se je najbolje odrezal Gašper Krivec, ki se je uspel uvrstiti v drugi krog tekmovanja. V prvem je bil boljši od Poljaka Koseca v treh napetih setih, kasneje pa je moral priznati premoč kasnejšemu polfinalistu Kralju (Češka) v dveh setih. Prvi je bil obetaven in zelo kakovosten, v drugem pa je igra povsem padla in vse preveč je bilo neizsiljenih napak, kar je znal nasprotnik izkoristiti sebi v prid.

Urban je svoj nastop končal že v prvem krogu proti Savinu (Češka) v dveh kratkih setih, saj je bilo preveč napak skozi celotno tekmo.

V dvojicah smo pokazali največ. Urban Herman se je skupaj s Cerkovnikom iz Medvod brez težav uvrstil med osem najboljših, kjer sta ju čakala neugodna danska igralca Rasmussen in Jørgenssen. Fanta sta uvodni niz dobila brez večjih težav, v drugem pa sta se preveč potegnila v obrambno igro in zato tudi izgubila drugi niz. V tretjem sta ves čas izgubljala, a sta uspela ob koncu obrniti rezultat sebi v prid in se tako veselila svoje druge uvrstitve med štiri najboljše na turnirjih za svetovni pokal.

V tekmi za finale sta se pomerila proti neugodnemu in nevsakdanjemu dvojiškemu paru Beran/Louda (Češka). Nevsakdanji zato, ker sta nasprotnika igrala bolj “posamezne” dvojice, kar našima nikakor ni ugajalo. Prvi set sta tako izgubila samo za dve točki, v drugem pa sta že imela zaključno žogo, a sta naredila nerodno napako, ter morala kasneje v podaljšku priznati premoč.

Gašper Krivec je skupaj v paru z Zalarjem izpadel v prvem krogu tekmovanja. Od njiju sta bila boljša Poljaka, Cybulski/Szolc.

Priženskih dvojicah je bila drama že od samega začetka. Ema Cizelj skupaj v paru s Petro Polanc (BK Medvode) se je že v drugem krogu namučila proti poljski navezi Adamek/Pajek. Na koncu sta dekleti v treh izredno napetih setih le strli odpor poljakin in se uvrstili v četrtfinale turnirja. Tam ju je čakala nizozemska naveza Pietersz/Van Der Hoeven. Prvi set sta dekleti že imeli skoraj pod streho, a sta na koncu naredili kar štiri neumne napake zapovrstjo, ter izgubili po podaljšani igri. V drugem in tretjem nizu sta našli pravo rešitev in se veselili napredovanja med štiri najboljše.

V polfinalu sta se pomerili proti poljski navezi Glijer/Wladzinska. Punci sta dobro začeli, vodili cel set, a na koncu zopet ista pesem kot v četrtfinalu. Nekaj brezveznih napak in povrhu še neumna sodniška odločitev je odnesla prvi set v korist poljakin. V drugem setu glava nikakor ni hotela pozabiti poraza po podaljških. Igra je bila neprepoznavna in pasivna, kar sta nasprotnici takoj izkoristili in se veselili na koncu tudi zmage.

Ema Cizelj je bila edina predstavnica v igri ženske posamezno. Brez težav se je uvrstila med osem najboljših, kjer pa je kasneje morala priznati premoč Madžarki Sandorhazi v napetih treh setih. Zadnji se je končal šele po podaljšani igri.

Potrebno je omeniti, da je Ema odigrala celoten turnir z obema zvitima gležnjema, kar je na koncu še najbolj vplivalo na njeno igro in rezultat. Borbe in želje ji nikakor ne moremo očitati.

Na koncu smo z dvema medaljama izpolnili zastavljen cilj. Turnir je potekal tekoče in brez zapletov, a so grenak priokus pustili katastrofalni sodniki, kateri niso bili dorasli temu rangu tekmovanja.

P.S.: Na poti domov je zaradi močne alergije morala v mariborskem kliničnem centru ostati naša edina tekmovalka. Emi želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev na badmintonska igrišča.

 

LINK DO REZULTATOV: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=00B89E80-5F9C-4977-BDAC-8E8776238AC9

 

image image image image image image image image image image

 

A.T.

Share this post