Novice

MIRNČANI USPEŠNO V NOVO SEZONO 2023

MIRNČANI USPEŠNO V NOVO SEZONO 2023

Z novim letom, se je za nas pričela tudi nova sezona. Le to smo odprli na Mirni, kjer smo odigrali 1. in 2. slovensko badmintonsko ligo. Kljub okrnjeni zasedbi smo uspeli prikazati nekaj lepih iger.

V prvi ligi smo morali najprej priznati premoč ekipi Olimpija 1, ki je bila boljša z 1:4. V drugem krogu pa so nas deklasirale Medvode 1 s 5:0. Ekipa Junior je nastopila bolje in v prvem krogu slavila z rezultatom 5:0 proti ekipi Branik mladi, v 2. krogu pa izgubila proti ekipi Mladost Lendava z 1:4. V prvi ligi nam tako kaže slabo in se bomo morali skoraj zagotovo boriti za obstanek, v drugi ligi pa zasedamo 2. mesto v skupini, ki nam že skoraj prinaša playoff za naslov prvaka.

Po težkem tednu za BK Mirna, ko smo se poslovili od našega dolgoletnega podpredsednika Andreja Bajuka, je že v soboto prišla nova zmaga, za katero je poskrbel Vid Koščak, ki je v mešanih dvojicah do 19 let slavil skupaj z Anjo Blazina iz Ljubljane. K zmagi je dodal še 3. mesto v igri posameznikov. Tim Škrlj je bil v isti disciplini 5.

Pri najmlajših se je dobro odrezala Pika Škrlj, ki je v skupini B do 13 let osvojila 4. mesto med posameznicami.

V začetku februarja je bilo v Zg. Kungoti na sporedu 66. Državno prvenstvo v badmintonu, kjer smo Mirnčani nastopili s 3 igralci. Najbolje se je odrezal Gašper Krivec, ki je v moških dvojicah osvojil 3. mesto. Sebastjan Miklič je osvojil 9. mesto med posamezniki in v dvojicah skupaj z Aljošo Turkom.

Teden dni kasneje je sledilo veteransko Državno prvenstvo, kjer je tradicionalno nastopil Kristian Hajnšek in med posamezniki +45 let osvojil naslov Državnega prvaka. Svoji zlati medalji je dodal še srebrno v igri dvojic.

Na mednarodnem prvenstvu pa je nastopil samo Vid Koščak, ki je na Svetovnem mladinskem pokalu na Madžarskem v igri dvojic osvojil 3. mesto skupaj z Jelencem iz Medvod. Fanta sta bila v četrtfinalu boljša od 3/4. postavljenih nosilcev v dveh setih. V igri mešanih dvojic je skupaj z Anjo Blazin osvojil 5. mesto.

 

ANDREJU V SPOMIN. Tvoji badmintonisti

Share this post