Novice

Špela tretja med posmeznicami na evropskem pokalu Hrvaške (Croatian International)

Špela tretja med posmeznicami na evropskem pokalu Hrvaške (Croatian International)

Naši badmintonisti so se tokrat na evropskem pokalu Hrvaške (Croatia International), ki je od 5. do 8. marca potekal v Zagrebu, odrezali več kot odlično. Končni izkupiček na tekmovanju, kjer je bila, sicer v manjšem številu, zastopana tudi azijska konkurenca (Japonska, Malezija, Kitajska), je bil odličen.

Med posamezniki sta se tokrat najbolje odrezala Luka Petrič, ki se mu je uspelo uvrstiti v polfinale, kjer pa je kljub odlični igri izgubil proti Čehu Vondri (21:17, 13:21, 16:21), sicer četrtemu nosilcu tekmovanja. Z igro in končno uvrstitvijo je presenetila tudi Špela Silvester, ki je bila v glavni de tekmovanja delegirana iz kvalifikacij, klonila pa je šele v polfinalu, in sicer proti prepričljivo najboljši na tekmovanju in kasnejši zmagovalki, Malezijki Kaur (21:11, 21:6). Med posameznicami se je v četrtini finala poslovila naša olimpijka Maja Tvrdy, sicer prva nosilka tekmovanja. Zanjo je bila premočna Nemka Bott (21:15, 21:11).

090201335-250x250Tvrdyjeva pa se je tokrat zelo dobro odrezala v mešanih dvojicah skupaj z Iztokom Utrošo. Po izenačenem dvoboju sta morala priznati poraz šele v polfinalu, in sicer proti domači navezi in kasnejšima zmagovalcema Đurkinjak/Poznanovič (21:17, 18:21, 13:21).

V mešanih parih se je v četrtino finala uspelo uvrstiti tudi slovensko-hrvaški navezi Petrič/Šavor, kjer ju je s tesnim rezultatom izločila kasneje drugo uvrščena bolgarska naveza Dobrev/Dobreva (21:18, 23:21), med ženskimi dvojicami pa se je do četrtfinalnega nastopa uspela prebiti naveza Silvester/Tvrdy, ki je v treh setih klonila proti kasnejšima podprvakinjama, Hrvaticama Čića/Žvorc (18:21, 21:9, 21:15).

Po eno zmago sta na tekmovanju med posamezniki zabeležila še Iztok Utroša in naša mladinka Nika Koncut.

Nastop slovenskih tekmovalcev ocenjujemo kot zelo uspešen in obetajoč za nadaljevanje sezone. Sicer so končni zmagovalci tekmovanja postali med posamezniki Peter Mikkelsen (Danska), Anita Raj Kaur (Malezija), med moškimi dvojicami danska naveza Conrad-Petersen/Pieler-Kolding, med ženskimi dvojicami Vogelsang/Epice (Nem/Tur), med mešanimi pari pa hrvaška naveza Đurkinjak/Poznanović.

Share this post