Novice

Z ODLIČNIMI USPEHI IZ MEDNARODNEGA TURNIJA NEMČIJE!

Z ODLIČNIMI USPEHI IZ MEDNARODNEGA TURNIJA NEMČIJE!

REPORTAŽA FRIEDRICHSHAFEN 2014

1.DAN: 7 ur varne vožnje in namestitev v dvorano za spanje. Odigrali smo tudi prijateljsko tekmo v nogometu. Dobili so jo netrenerji.

2.DAN: Tekmovanje se je začelo ob 13.00 in sicer 15ka in 17ka v eni dvorani, najmlajši in najstarejši pa v Areni. Začeli smo z igrami posamezno v skupinah in sicer vsak igralec je odigral po 2 tekmi. Skupno smo se odrezali odlično saj smo v celotnem dnevu izgubili samo 2 tekmi, kar je pomenilo, da so bili teoretično še vsi v igri za napredovanje. Dan se je zaključil ob 8 uri z zadnjimi tekmami.

3.DAN: Še zadnje kolo v skupinah in boj za napredovanje, kamor potuje samo eden in sicer najboljši iz skupine. Nadaljevanje dneva pa je že prineslo izločilne boje in potrebna je bila visoka stopnja mativiranosti ter dobre igre za napredovanje. To je odlično uspelo Niki in Žanu, ki sta izločila prva nosilca in nam tako priigrala prva polfinala. Še boljše kot pri igrah posamezno nam je šlo pri dvojicah, saj smo nanizali kar 5 polfinal in sicer: Nika ponovno, tokrat v paru z Nastjo, prav tako še enkrat Žan v dvojici s Sebastijanom, Urban H. z medvoškim kolegom Cerkovnikom in Anej prav tako z Medvodčanom Ivančičem ter najmlajša Matevž in Nik.

4.DAN: Polfinalni in finalni obračuni. Najpomembnejši dan. Kot prva sta en za drugim nastopila Nika in Žan. Slednji je dvoboj rutinersko zaključil, Niko pa je po težkih 3 setih uspela slaviti proti Nemki. Sledile so dvojice najmlajših, kjer nažalost Matevž, Nik in prav tako Anej ter Jaka niso uspeli prebroditi ovire pred seboj. Žan, Sebastijan, Nika in Nastja so dvoboje zaključili hitro s čim manj porabljene energije. Pravo dramo pa sta odigrala Matic in Urban, saj sta Čeha že mislila, da sta izenačila na 20:20 v tretjem setu vendar je sodnik pravilno ocenil, da je žogica pristala v polju.

V finalu pa sta imela na pogled veliko manj dela, kjer sta s pametnejšo igro popolnoma razglasila švicarsko dvojico. Podobno je uspelo Žanu in Sebastijanu, katera nista dovolila niti najmanjšega upanja na zmago Čehoma. Nažalost pa se tretja tekma ni šla po naših željah, saj sta Nika in Nastja zapravili prednost 18:12 v tretjem setu in tako se je še enkrat pokazalo, kako nepredvidljiva je igra ženskih dvojic.

Kot zadnji možnosti za 3. Turnirsko zmaga sta ostala Žan in Nika, ki sta resnično dala vse od sebe in praktično pustila srce na igrišču , vendar se jima kljub temu ni uspelo veseliti triumfa. Oba sta namreč klonila po treh razburljivih in napetih setih ter se na koncu lahko samo zgrudila na tla.

Celotno gledano je bil turnir rezultatsko in po igri izjemen uspeh! 2 zlati, 3 srebrne in 2 bronasti kolajni so mnogo več kar smo pričakovali!Trenerja sva opazila napredek v igri in pristopu, predvsem pa naju je veselila miselnost igralcev, ki se niso ustrašili prav nobenega nsprostnika, niti enega od 450 iz 11 evropskih držav.

Domov smo prišli prijetno utrujeni in z nasmeški na obrazu v poznih nedeljskih urah.

Čestitke še enkrat vsem! Dokazali ste, da se trdo delo na treningu slej ko prej obrestuje!
[nggallery id=98]
Matevž Bajuk

Share this post