Novice

USPEŠEN TEDEN ZA NAMI

USPEŠEN TEDEN ZA NAMI

Že kar nekaj dni je za mirnske igralce uspešen na tekmovalnem področju. V soboto smo se s tremi dekleti odpravili na 2. turnir do 11 let, katerega smo igrali v Lendavi.

Najbolje se je tokrat izkazala Vita Oven, ki je med posameznicami osvojila 3. mesto. Med deseterico sta se uvrstili še Leila Sambolec na 9. mesto in Eva Krištof na 10. mesto. Dekleta so nastopila tudi v mešanih dvojicah. Tokrat je največ pokazala Eva, ki je s svojim partnerjem iz Ljubljane osvojila 4. mesto. Vita je osvojila 5. mesto, medtem ko je bila Leila 7.

V popoldanskih urah se je prav tako pričelo v Lendavi še eno tekmovanje. To je bila 1., 2. in 3. slovenska badmintonska liga. Mirnčani nastopamo z dvema ekipa BK TEM MIRNA in BK TEM MIRNA Junior. Obe ekipi sta domov odpotovali brez poraza. Prvoligaši so slavili obakrat s 4:1. Najprej proti ekipi BK Bit iz Ljubljane, kasneje v večernem dvoboju pa še proti  ekipi BK Branik Maribor. Tako s 4 točkami vodijo v svoji skupini in so od polfinala oddaljeni le še eno zmago.

Drugoligaši so bili rezultatsko še močnejši, saj niso oddali niti enega seta in slavili oba dvoboja s 5:0. Prvi so padli BK Konex 2 iz Ljubljane, nato pa še BK Medvode mladi. Tudi mlajša ekipa suvereno vodi v svoji skupini in je praktično že uvrščena v playoff za prvaka.

V torek pa je na Mirni potekalo Državno ekipno prvenstvo za OŠ in SŠ. Naši igralci so zastopali barve mirnske osnovne šole in Gimnazije Novo mesto.

Pri OŠ so prvaki postali Mirnčani: Lana Livk, Tim Anzelj in Zara Šenica. Pri nelicenciranih pa so Mirnčani osvojili 3. mesto.

Srednješolci so po napetih petih dvobojih morali priznati premoč Gimnaziji Šiška. Končni rezultat je bil 3:2 za goste iz Ljubljane. Novomeščani so tako osvojili srebrno medaljo v postavi: Vid Koščak, Tim Škrlj in Kristina Kastelic.

LIGA

U11

EKIPNO DP OŠ in SŠ

Share this post