Novice

SREBRNA ŽOGICA LENDAVE 2015

SREBRNA ŽOGICA LENDAVE 2015

imageV petek se je v Lendavi odigrala že 10. Srebrna žogica. Mirnčani smo odšli na tekmovanje z devetimi igralci in enim trenerjem. Za Mirno so nastopili: Vid Koščak, Jaka Mežan, Liam Repar, Ismajl Veljačić, Žiga Višček, Matevž Herman, Nik Zupančič, Anej Cizelj in Miha Arih.

Prvi dan je bil soliden saj smo nanizali kar nekaj zmag, privoščili pa smo si tudi nekaj porazov, vendar le tej niso bili usodni za izpad že po prvem dnevu.

Drugi dan smo začeli slabo, saj smo že v kategoriji U-11 zabeležili dva poraza. Za Vida Koščaka in Jako Mežana sta bila nasprotnika v igri posamezno premočna. Nadaljevala sta suvereno Matevž Herman in Nik Zupančič, ki se nista pustila presenetiti in slavila svoj dvoboj v dveh setih. Tudi Anej Cizelj in Miha Arih nista hotela “zaostajati” in se brez večjih težav veselila že druge zmage in najmanj drugega mesta v skupini.

Popoldan je bil bolj naklonjen Mirnčanom. Z zmago sta si napredovanje zaslužila Jaka in Vid, ki sta se uvrstila med 16 najboljših. Sledil je poraz Matevža in zmaga Nika. Oba fanta iz kategor!ije U-13 sta se uspešno uvrstila v osmino finala, saj sta zasedla 2. mesto v skupini. Naša najstarejša nastopajoča pa sta si privoščila nekaj taktičnih zamisli. Anej se je izognil slabemu žrebu s porazom v skupini, ter tako padel na spodnji del tabele, kjer je bil tudi Miha, ki si je boljše izhodišče priboril s tretjo zmago.

Sledili so dvoboji dvojic, kjer sta se po prvem krogu poslovili dvojici Koščak/Mežan in Repar/Višček, ki so nastopili v kategoriji U-13. V isti selekciji se je uspelo uvrstiti v polfinale paru Herman/Zupančič brez večjih težav. Tudi Arih/Cizelj iz selekcije U-15 nista imela težav z nasprotniki in se kot drugi mirnski par uvrstila v nedeljski polfinale.

V poznih popoldanskih urah pa so bili zopet na vrsti igre posameznikov. Naša najmlajša Vid in Jaka sta bila na žalost v osmini finala poražena, ter tako zaključila svoje nastope na Srebrni žogici. Oba sta dala vse od sebe, Vid pa je še posebaj pokazal dobro igro in se dostojno upiral nasprotniku iz Lendave.

Naslednja sta na parket stopila Matevž in Nik. Oba sta dobila za nasprotnika zmagovalca skupin. Ker sta igrala istočasno je bilo tudi za trenerja zelo stresno saj sta bili obe tekmi zelo napeti in dinamični. Borba za vsako žogo je prinesla na obeh igriščih tri sete , ki pa se niso končali po naših željah. Tudi fanta iz U-13 sta zaključila tekmovanje v igri posamezno, vendar smo bili z igro lahko zelo zadovoljni in potešeni.

Naša dva “taktičarja” pa sta bila uspešnejša. Anej je slavil proti hrvaškemu nasprotniku v treh napetih setih, Miha pa proti češkemu tekmovalcu. Obe tekmi sta bili odigrani borbeno in taktično zelo dobro.

V večernih urah pa so se začeli dvoboji za kolajne. Mihi je nasproti stal drugopostavljeni nosilec, ki ga je naš tekmovalec odpravil v dveh setih. Miha je po dolgem času prikazal res dobro igro in se suvereno uvrstil v nedeljski polfinale. Mirnski uspeh v četrtfinalu pa je dokončno dopolnil še Anej, ki je proti Čehu odigral zelo dobro, saj ga je konstantno spravljal ob živce s svojo igro na mreži in nezgrešljivim “backhandom.”

Ostane nam še zadnji dan. Kot prva sta na parket stopila Anej in Miha v kategoriji fantje posamezno U-15. Tokrat sta si nasproti stala v polfinalu, kjer je bil po treh setih boljši Miha. Sledile so dvojice, kjer je naveza Herman/Zupančič klonila v polfinalu proti slovensko-hrvaški navezi v dveh setih. Prvi set je bil dober, v drugem pa je bilo preveč neizsiljenih napak na mreži. Tako sta se morala zadovoljiti z bronom. V polfinalu dvojic sta se izkazala Miha in Anej, ki sta v treh setih izločila medvoško navezo. To je bil drugi finale za Mirnčane, ter tudi drugi za Miho Ariha.

V finalu je Miha na žalost klonil proti slovenskemu predstavniku iz štajrske prestolnice. Igra mu je tekla vse do intervala, od odmora naprej pa ni najdel prave igre. Tako se je naš najboljši igralec na tem turnirju moral zadovoljiti z naslovom podprvaka Srebrne žogice. Tudi v igri dvojic Aneju in Mihi ni šlo, saj se je že malo poznala utrujenost Mihe. Bilo je preveč napak in obrambne igre, kar sta znala nasprotnika dobro izkoristiti. Naša fanta sta se morala tako na koncu zadovoljiti s srebrno kolajno.

Od lani smo tako povečali število kolajn iz 2 na 4. Lep uspeh za Mirnčane. Se že veselimo naslednje Srebrne žogice in še več medalj.

MIRNA!!!

LINK DO REZULTATOV:

[nggallery id=120]

A.T.

 

 

Share this post