Novice

NIKA ARIH DRŽAVNA ČLANSKA PRVAKINJA V ŽENSKIH DVOJICAH

NIKA ARIH DRŽAVNA ČLANSKA PRVAKINJA V ŽENSKIH DVOJICAH

V soboto smo se že na vse zgodaj zjutraj odpravili na Štajersko in sicer v Zg. Kungoto. Od vsega začetka nas je spremljaj sneg in slaba cesta, vendar smo se vseeno brez večjih težav prebili do cilja.

Mirnčani smo v boj za kolajne odšli z desetimi igralci (8 fantov in 2 dekleti). Zaradi dobrega ranga na lestvici ni prav nihče igral v kvalifikacijah, zato smo naše boje, kot je v navadi, začeli z mešanimi dvojicami.

V mešanih dvojicah so se v prvem krogu pozitivno odrezali vsi štirje naši pari. V četrtfinalu pa ni šlo vse po načrtih. Kot prva sta izpadla Ema Cizelj in Aljoša Turk, ki sta morala priznati premoč 3. postavljenima nosilcema Luki Petriču in Tini Kodrič (BK Branik in BK Kungota). Dostojno sta se upirala in klonila po treh setih (14:21, 21:14 in 21:13). V spodnjem delu tabele pa sta se v četrtfinalu pomerila “skoraj” dva mirnska para. Urban Turk skupaj s Katarino Beton (ŠRD Konex) in Matevž Bajuk s Sabino Magyar (BK Mladost Lendava). V napetih treh setih sta na koncu imela več sreče Urban in Katarina, saj se jima je pri rezultatu 1:1 (seti) in 20:20 dvakrat “zvalila” žogica čez mrežo. Rezultat je bil 21-9, 13-21 in 22-20. Prav tako je po podaljšku in treh setih v polfinale napredovala naveza Urban Herman/Nika Arih. Boljša sta bila od medvoške naveze Ivančič/Okršlar, 21-12, 14-21 in 22-20. Tako smo že po igri mešanih dvojic osvojili najmanj dve kolajni.

Sledili so boji v igri posamezno. Žal prvega kroga ni uspelo preskočiti le Gašperju Krivcu, kjer je bil od njega v dveh setih boljši Jerčinovič iz Medvod. V drugem krogu se je nato poslovil najprej Urban Kolenc, ki je z dobro igro klonil proti 3. nosilcu Cerkovniku (BK Medvode) in Urban Turk, ki se je pomeril s klubskim kolegom, Mitjo Šemrovom. Tekma je bila napeta in dolga. Bili so trije seti in pri vodstvu Urbana z rezultatom 19:18 v tretjem setu si je “Korel” močno zvil gleženj in moral predati igro Mitji. Vsi drugi niso imeli večjih težav za preboj v četrtfinale.

V večernih četrtfinalih se je uspelo v nadaljevanje uvrstiti le Matevžu Bajuku, ki je v klubskem obračunu izločil Aljošo Turka v dveh setih (21:15, 24:22). Sebastijan Miklič ni imel veliko možnosti proti kasnejšemu državnemu prvaku Utroši (BK Mladost Lendava), ter prav tako Mitja Šemrov, ki je moral priznati premoč Alenu Roju iz Kungote.

Pri dekletih so se obe naši nastopajoči prav tako poslovili v četrtfinalu. Od Eme Cizelj je bilaboljša Ana Marija Šetina iz Medvod, od Nike Arih pa domačinka Tina Kodrič.

Ostanejo nam še igre dvojic. Pri fantih so se v nedeljski finale brez večjega napora uvrstili navezi Matevž Bajuk/Mitja Šemrov in brata Turk, Aljoša in Urban. Za druge tri dvojice je bila konkurenca premočna.

Pri dekletih se je uspelo v polfinale uvrstiti le Niki Arih skupaj s Kajo Stankovič. V treh setih sta uspeli premagati tretje postavljeni nosilki, sestri Šalehar, Izo in Lio. Ema Cizelj je morala skupaj s Petro Polanc priznati premoč lendavski dvojici Koncut/Magyar v dveh setih.

V nedeljskih polfinalih smo imeli tako kar šest nastopajočih: Matevž Bajuk (MP), Bajuk/Šemrov in Turk/Turk (MD), Nika Arih (ŽD), Herman/Arih in U. Turk/Beton (ŠRD Konex).

Tako kot v soboto so tudi v nedeljo najprej nastopili mešani pari. V polfinalu so se pomerili Urban Herman in Nika Arih proti Urbanu Turku in Katarini Beton. “Korel” je bil že od vsega začetka pod vprašajem, saj ni vedel ali bo lahko odigral tekmo zaradi zvitega gležnja. Kasneje jo vseeno je, vendar to ni bilo to. Bolečine v gležnju so bile premočne in naveza Arih/Herman sta se veselila preboja v finale (22:20 in 21:14).

Sledil je nastop Matevža Bajuka v igri posamezno, kjer v polfinalu ni nudil večjega odpora proti Alenu Roju (BK Kungota). V dobrih 30 min je bil Alen boljši v dveh setih, 21:5 in 21:14. Matevž se je na koncu moral zodovoljiti z bronom.

Na prizorišče so nato stopili “deblisti,” kjer sta se Mitja Šemrov in Matevž Bajuk pomerila proti lendavski navezi Utroša/Horvat. Tekma je bila pravi magnet za oči. Veliko “drajf” igre, izmenjav na mreži in šutov. Dvoboj je postregel s tremi seti, kjer sta na koncu z veliko športne sreče slavila Lendavčana, branilca naslova. Drugega polfinala na žalost nismo videli, saj ga brata Turk nista odigrala. Zaradi poškodbe Urbana je bil dvoboj predan v korist štajerske naveze Roj/Petrič.

Ženski dvojice so postregle z napetim polfinalnim dvobojem. Pomerili so se navezi Nika Arih in Kaja Stankovič proti navezi Šetina/Beton. Prvi set sta dobili slednji z rezultatom 21:16, v drugem pa sta Nika in Kaja ves čas zaostajali, a na koncu izvlekli podaljšek in tudi tretji set (23:21). Kasneje nista nasprotnicam pustili, da bi se razigrali in brez večjih težav sta slavili v tretjem setu. Rezultat je bil 21:11 za Nika in Kajo.

V popoldanskih urah so nato sledili finalni dvoboji. Najprej sta nastopila Nika Arih in Urban Herman v mešanih dvojicah. Bila sta dokaj nerazpoložena in tudi malce živčna, zato tudi rezultat ni bil nič kaj prijeten. Žal sta izgubila v dveh setih z rezultatom 21:11 in 21:10.

Kot zadnjo finalno tekmo pa je odigrala naša Nika Arih skupaj s Kajo Stankovič. Nasprotnici sta bili lendavčanki Koncut/Magyar. Slednji sta bolje odprli tekmo in povedli 1:0 v setih, čeprav sta Nika in Kaja skoraj celoten prvi set vodili, a je na koncu zmanjkalo. V drugem in tretjem pa sta se zbrali in našli pravi recept za prekmurki. Z dolgimi točkami sta povsem izčrpali nasprotnici in si v tretjem setu pripravili kar 5 zaključnih žogic, ki sta jih seveda brez težav izkoristili takoj in slavili svoj prvi naslov državnih prvakinj v ženskih dvojicah. Na koncu je bil rezultat 19-21, 21-11 in 21-15.

Na koncu smo Mirnčani domov odnesli šest medalj. Naslov državne prvakinje za Niko Arih (ŽD), srebrna medalja za navezo Arih/Herman (Mix) in bronaste medalje za Matevža Bajuka (MP), navezi Šemrov/Bajuk (MD) in Turk A./Turk U. (MD), ter Urban Turk (Mix). Presegli smo vsa pričakovanja, tako klubska kot tudi svoja. Omenimo, da smo bili tudi najbolj uspešen klub na državnem prvenstvu, saj smo bili edini, ki smo osvojili 6 medalj. Naslednje leto gremo še korak dlje, vedno se da priti še višje!

MIRNA!!!

LINK DO REZULTATOV

LINK DO FOTOGRAFIJ IZ BZS STRANI

LINK DO SiOLOVIH FOTOGRAFIJ

LINK DO FACEBOOK-ovih FOTOGRAFIJ

10956031_760174997384272_7732249757503584455_n

 

A.T.

 

Share this post